Julferie

Well, nu har det gått väldigt lång tid utan livstecken här på fjelljævlarna-bloggen. Anledningen är först och främst att vi alla varit iväg på julledighet hemma i Sverige, och att vi efter det varit lite sega med att komma igång igen. Men vi lever, är tillbaka i Kabelvåg och äventyrslivet rullar för fullt!

För att ge ett kort referat om mitt jullov har det framförallt bestått av längdåkning, familjehäng och jobb på Buskvallen Inn hemma i Tänndalens skidområde, där jag jobbat de senaste tre vintrarna. Mer jobb än vad jag tänkt kanske, men ändå med tillräckligt med tid inemellan för familjemiddagar, ölhäng med kompisarna och två hela dagar med skidåkning. Fantastiskt skönt!

Bästa turen under lovet gick från Tänndalen över fjället till Bruksvallarna, med paus på Kariknallens våffelstuga för våfflor och kaffe tillsammans med mamma och pappa. Snömängden var mycket begränsad över jul och nyår i Tänndalen i år, men det gick överraskande bra att gå tur på fjället och såg ut lite så här:

DSC03129DSC03134DSC03143DSC03151

Otroligt fin Sverige-tur i allmänhet med många fina människor och en skön paus från folkhögskolelivet. Samtidigt saknar man det snabbt och återförenandet på skolan var väldigt fint det också, när alla en efter en dök upp dagen innan skolstart. Nu har vi kommit in i rutinerna igen och även blivit vana vid de nya ansikterna som dykt upp i och med att halvårskursen har startat, en klass med ca 15 elever som gör en fem månader lång friluftskurs. Kul med lite nytt folk!

Men nu får detta räcka för tillfället, så återkommer vi med mer uppdateringar om vinterturerna som dragit igång under den gångna veckan samt alla andra galenskaper vi driver med här ute på öarna! Ha det!

/e


En reaktion på ”Julferie

Lämna en kommentar