Avgång Longyearbyen via Tromsø

Ja folkens, mycket styr har det varit under den gångna veckan och plötsligt var det lördag och mindre än två timmar till avfärd mot Svalbard. Resan går med buss från Kabelvåg till Tromsø och därifrån vidare med flyg till Longyearbyen imorgon förmiddag. SJUKT SPÄNNANDE!

Denna gång har jag och Kim äntligen fått chansen att vara i samma tältlag, tillsammans med vår kära Ingrid. Det kommer bli superfint! Mat har torkats, bröd har bakats, snackblandningar har blandats. Trots att vi är specialmat-laget kommer vi leva ganska så gott, veggo+gluten-style!

Tidigare i veckan hade vi även skjutövning på skjutbanan uppe i Kabelvågmarka, eftersom vi kommer bära med oss vapen som en säkerhet mot isbjörnar och såklart måste veta hur de ska hanteras på säkert sätt. Det var lärorikt och spännande, varierande pricksäkerhet bland klassen men alla överlevde och det är det som är viktigast! Risken att en björn ska komma så nära att vi må skjuta för att döda är liten, så sålänge alla kan avfyra varningsskott tror jag vi kommer klara oss helt fint.

Lite så här såg det ut när vi övade säker vapenhantering i alla fall:

DSC04285DSC04293DSC04297DSC04302DSC04311

Nu är det dags att samla ihop den sista packningen och göra sig redo för att dra igång det här otroliga äventyret. Vi ska göra vårt bästa för att lämna uppdateringar på plats i Longyearbyen, men om inte annat blir det ordentligt med detta när vi väl är hemma igen om sjutton (17!) dagar.

Peace out!
/e


Lämna en kommentar